Novetats

06 de setembre - 15 de novembre de 2019

Das Buch der Blumen ( El llibre de les flors )

Ambigüedades. 162x162 cm. Mixta sobre tela

Ambigüedades. 162x162 cm. Mixta sobre tela

El llibre de flors

Vernissage: 06. setembre: 18-21 rellotge

Durada: 06. setembre - 15. novembre


Per tercera vegada i fins a mitjans de novembre, la Galerie 100 Kubik presenta en una exposició individual obres de l'únic artista català Joanpere Massana (* 1968, Ponts). S'exhibeixen pintures i objectes escultòrics, en els quals ell li dóna gran importància a les superfícies, la pell de les obres.

Massana és una artista multidisciplinària. Però, sobretot, és conegut per ser poeta. Les seves imatges i objectes són poemes visuals en què compta tot el que vol transmetre a l'espectador en un moment subtil i complex. Utilitza un vocabulari personal que va desenvolupar i va enriquir durant la seva carrera. Tot el seu món personal s'explica a través dels elements presents en les seves pintures i la sensibilitat que els caracteritza.

Les seves obres abstractes i de respiració són de caràcter mediterrani. Impressionen amb els seus colors brillants i amigables i el seu vocabulari únic, inesgotable i simbòlic de formes.

No obstant això, les seves imatges i dibuixos tipus collage sorgeixen d'un sistema d'escriptura significatiu i obren a l'espectador un potencial infinit d'oportunitats de lectura.

Les textures i els materials de les obres emfatitzen la profunditat del terreny de la imatge, del qual els signes semblen emergir al mateix temps i en el qual s'enfonsen de nou, com si estiguessin enterrats a la sorra.

Massana processa els materials i la textura de la imatge de manera que romanen visibles, semblen purs i originals, i emfatitzen el seu propi valor. En establir el color com a matèria i la textura hàptica de les imatges, Massana se les arregla per crear les seves obres com camps fèrtils i respirables dels que emergeixen i germinen vigorosament els personatges i l'escriptura. Tots els signes es relacionen entre si i encara tenen el seu propi lloc en la composició.

I tots aquests elements s'uneixen infinitament per narrar històries i entrellaçar per formar la superfície de la pintura, el que li dóna un gran significat a la pell de l'obra. En aquesta pell jeu l'originalitat de l'artista. Una pell dura o de vegades suau, amb elements tridimensionals que li donen volum. L'artista dirigeix ??tots els elements com un director d'orquestra, els músics a una obra harmoniosa, plena de contrastos i poder. Ells, com la naturalesa mateixa, semblen patir canvis constants: plens de possibilitats, de sorgir i desaparèixer.

Els temes del seu treball estan en les àrees que concerneixen a l'artista: des del medi ambient i la natura fins als valors de l'home, la tristesa i l'alegria, la fugacitat del temps i la fugacitat, l'estabilitat i la inestabilitat, les pors i les conquestes, la infància i Memòria, de tradició i cultura mediterrània.

Joanpere Massana es va educar a Barcelona i és professora a la Universitat d'Art i Disseny de Tàrrega. Ha exposat a diversos museus i galeries catalanes de tot Europa: a França, Bèlgica, els Països Baixos i especialment a Itàlia. Les seves obres estan representades en nombroses col·leccions privades.



ENLLAÇOS RELACIONATSENLLAÇOS RELACIONATS