Novetats

Juny- Juliol- Agost de 2021

Diàlegs amb la terra

Diàlegs amb la terra

Diàlegs amb la terra

Joanpere Massana.
"DIÀLEGS AMB LA TERRA"

Celler Mas Blanch i Jové
LA VINYA DELS ARTISTES

Juny- Setembre de 2021.

Joanpere Massana presenta al Cellers Mas Blanch i Jové el projecte : " Diàlegs amb la terra ". Una selecció d'obres de diferents sèries que volen dialogar amb els paisatges de les vinyes i integrar-se a aquestes.  " És un viatge del cicle vital que comença amb una obra de gran format que fa referència a un naixement, en aquest cas del meu segon fill, el Martí , que sorgeix d'una gran àmfora - que podria ser de vi o d'oli - , i ho fa amb un gran esclat de colors que es prolonguen  en el llenç : " El llibre de l'aire "  ( "Vida" de 180x30 cms )- Joanpere Massana.
Segueixen obres de gran format sobre paper en el mateix  "Espai Saó " amb aquestes connotacions vitals dialogants amb la natura : " Demasiado tiempo para entender " ( 95 x 195 cm. ), amb iconocitats vegetals ambigües que tenen referències, com en l'obra anterior , al pas del temps, l'atzar, la sort, ....el joc de la vida. O d'altres com "Ser contradictori ", una obra sobre paper, també de gran format ( 130x130 cm ) que es va gestar el 2015 però que es va acabar el 2019 fent clares referències a l'evolució del cicle vital com espai, temps i lloc on naixen, viuen i moren els essers de la terra.
Complementen aquest discurs assamblatges de la sèrie " El llibre de les flors", que fan clara referència, pels materials emprats ( normalment de rebuig : fustes velles trobades, antigues joguines de fusta en desús, cicatrius del temps, etc. ) a la idea d'efímer :  " Flors d'un dia, setmana...bellesa continguda... Voler tornar a donar vida i reflexió a elements, objectes i formes que ja havien acabat el seu cicle ". - Joanpere Massana.

Normalment aquests assemblatges tenen el nom de "Flors"  , i volen ser plantades damunt un suport horitzontal, realitzat en ferro corten, que ocupa gairebé la totalitat de l'espai esquerra de l'espai. ( Veure Imatges ). Són objectes, formes, escultures amb voluntat bi i tridimensional, i on la policromia, les incisions, els escrits i reflexions sobre elles mateixes tenen una voluntat tautològica.

Els " Arbres " són altres obres, aquestes sí amb clara vocació tridimensional, que volen dialogar amb l'espai intern i extern de la sala. Així, algunes d'elles es presenten en la finestra del final de la sala. Integrant-se i confonent-se amb el paisatge que es pot veure a través d'ella.

L'espai de l'entrada del celler, vol ser un petit tast del que es veurà més tard a l'espai Saó, del que fèiem referència fins ara. Obres sobre paper del " Llibre de les flors ", assamblatges i una de les darreres obres de l'última sèrie titulada : "El llibre dels silencis ...i dels sorolls ". L'Obra titulada : " Voldria fer-te un núvol amb un niu", és una proposta poètica sobre la reflexió i l'aturar-se en el camí per degustar les petites grans coses que tenim al nostre entorn.



ENLLAÇOS RELACIONATSENLLAÇOS RELACIONATS