<< Altres exposicions

Exposicions Individuals

2016

I libri di Joanpere Massana

XXS Aperto al Contemporaneo Via XX settembre 13

90141 - Palermo - ITALIA  

PRESENTACIÓ

Joanpere Massana
"Els llibres de Joanpere Massana"

7 abril - 7 maig 2016

Inauguració el dijous, 7 d'abril de, 2016 a les 18:00 hores
i
Divendres, abril 8, 2016 a les 18.00 hores: trobada amb l'artista coordinada per Alessia Cannizzaro (Periodista)

En col·laboració amb la galeria d'art Costantini, Milano

XXS oberta al contemporani inaugura per primera vegada a Sicília l'exposició individual de l'espanyol Joanpere Massana.
En l'exhibició d'una selecció dels següents projectes: El llibre dels arbres, El llibre dels núvols, El llibre de l'aigua que es va presentar oficialment a Itàlia en el PA (Palazzo delle Arti Napoli) ia la Pinacoteca Civica di Jesi després , i amb una exposició itinerant en quatre museus a Espanya, el llibre de l'aire i l'últim, el llibre de la pell recentment introduïda a França en el Fort de Bellegarde Pertús; aquests projectes han ofert la trajectòria de l'artista des de 2006 fins a l'actualitat.
Cada treball, ja sigui sobre tela o paper, en la poètica de l'artista, és part d'una història, per la qual cosa sovint s'albira un disseny de llibre i fins i tot cosint a la superfície del paper, que s'utilitza com a sinònim de les pàgines de un llibre.
Joanpere Massana crea un complex sistema de referències històriques i culturals que ens lliguen al passat, repassant totes les dimensions que sempre han caracteritzat l'aspecte conceptual de temps i la memòria. La materialitat complexa en les obres de Massana, malgrat alguns elements figuratius, desenvolupa els gestos i les pistes que fan referència a una abstracció emocional, un conjunt de símbols, codis i signes aparentment simples, que de vegades estan incorporats en presències reals del passat, aplicat a superfícies pintades.
Palerm, tot i tenir una tradició cultural clàssica, últimament s'està obrint cada vegada amb més interès cap a la investigació artística contemporània d'àmbit nacional i internacional, per tal d'atreure l'atenció fins i tot dels principals esdeveniments europeus. Aquest fenomen, va dictar les condicions per dur a terme, amb aquest primer esdeveniment, un camí d col·laboració amb la galeria d'art Costantini a Milà, amb la intenció d'ampliar la nostra imatge i aparador.
Aquest esdeveniment es dividirà en dues nits, dijous 7 d'abril oferirà l'oportunitat de gaudir de l'espectacle en la seva totalitat, mentre que divendres 8 d'abril, la periodista Alessia Cannizzaro, coordinarà una reunió / entrevista amb l'artista Joanpere Massana, que també oferirà l'oportunitat perquè el públic pugui intervenir.