Novetats

18 d'octubre - 24 de novembre de 2012.

IL LIBRO DELL'ARIA

Il libro dell'aria

Il libro dell'aria

IL LIBRO DELL'ARIA ( EL LLIBRE DE L'AIRE )

VEURE OBRES


El pròxim 18 d’octubre, Joanpere Massana inaugurarà la que será la novena exposició individual a Itàlia. Sota el títol “ Il libro dell’aria” presentarà en la recent inaugurada galeria milanesa : Costantini Art Gallery ( que surt de la unió dels galeristes Donatella Rocca, Stefano Costantini i la crítica d’art Emmanuela Pitti ) obres de gran format d’aquesta nova sèrie.
Per l’ocasió la editorial Skira editarà un llibre que recull més de seixanta imatges de l’obra de Massana en aquesta nova sèrie. Aquest ha estat escrit pel crític italià Stefano Castelli i el crític català Arnau Puig, i serà distribuït per les principals llibreries i museus de tot el món. Se’n faran dues edicions : Anglès- italià i anglès – espanyol.
El projecte compta amb l’esponsorització privada de Alfa Wassermann, Clomar, Zizzo e Associati y amb el patrocini de la Provincia di Milano, Departament de Cultura de Generalitat de Catalunya la i l’ Instituto Cervantes de Milano.


La nova sèrie proposa un plantejament més dinàmic i enèrgic que el plantejat en “ Il libro dell’acqua “ ( El llibre de l’aigua ). Les obres, gairebé totes elles de grans formats : 200 x 200 cm, 18 x 180 cm, inclús obres sobre paper de 100 x 200 cm treballades amb polpa de paper i que suggereixen un plantejament amb molt més cromatisme que anteriorment : fons ocres i sienes combinats amb unes iconografies amb una escala superior a les anteriors flueixen en les teles en un dinamisme constant, dialogant amb els micro i macrocosmos als que ens té acostumats l’artista.

Arnau Puig diu en el llibre : “En su obra, cada una de ellas crea una atmósfera por
sí misma gracias a las tensiones que marcan los objetos con su presencia en el plano. En cada obra se crean ámbitos que percuten, que no se ven, pero que se perciben porque así lo necesita para sus vibraciones el mismo cuerpo humano físico del observador. “

El crític italià Stefano Castelli subralla en una part del llibre : “De fecundación, nacimiento, regeneración se habla de hecho en el ciclo de Il libro dell’aria (El libro del aire) de Massana. También los grupos de trabajos anteriores estaban inspirados en elementos naturales, pero la movilidad del aire suena en seguida como una elección programática, más que anecdótica. El nacimiento y la vida biológica son, en último análisis, también un enquistamiento, además de una floración, naturalmente, y por esto la naturaleza volátil de las relaciones que se establecen entre los elementos en el ciclo del aire es un antídoto, una inyección de dialéctica más fuerte que en las obras del pasado. Los elementos están sí anclados, pero siempre a punto de mezclarse en un soplo de vitalidad ulterior, un resquicio que significaría ajuste y regeneración. “
 ENLLAÇOS RELACIONATSENLLAÇOS RELACIONATS